Ingrediente
Blat: 4 oua 1 albus 100 g zahar 60 g unt 50 ml lapte 30 g cacao 120 g faina 10 g praf de copt Crema: 370 g iaurt simplu 75 g zahar 400 g ananas în sirop 200 ml frisca 10 g gelatina Decor: 150 ml frisca 80 g nuca de cocos 1 plic tort gelee
Mod de preparare
Blat: Ouale se separa.Cele 5 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare;se lasa deoparte.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pâna devin cremoase,apoi se adauga pe rând,untul topit si laptele.Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua,apoi se cerne peste galbenusuri;se omogenizeaza.Compozitia se toarna peste albusuri si se amesteca cu grija pentru a nu se lasa spuma. Turnam aluatul într-o tava în forma de inimioara(22 x 21,5 cm) sau într-o forma rotunda(24 cm),cu peretii detasabili,unsa cu grasime si tapetata cu faina. Blatul se coace 45 minute(15 minute la temperatura maxima,apoi la foc mic).Se lasa la racit,apoi se scoate din forma.Din partea de sus taiem o foaie foarte subtire pentru decor,restul de blat se taie în 2 foi. Crema: Iaurtul se amesteca cu zaharul pâna ce acesta se topeste.Frisca se bate spuma tare.Ananasul se taie bucati mici si se scurge de sirop. Gelatina se pune într-o ceasca cu 2 linguri cu apa si se lasa deoparte.Dupa 10 minute se pune pe bain-marie si se dizolva,NU SE FIERBE.Gelatina se încorporeaza în 3 linguri de iaurt,amestecând energic,apoi se încorporeaza în restul de iaurt.Iaurtul se toarna peste frisca batuta si se mixeaza bine.În crema se încorporeaza ananasul taiat.Asamblare: Peretii tavii în care am copt blatul se pune pe un platou.În interiorul peretilor se pune primul blat,se însiropeaza cu sirop de la ananas si se toarna crema de iaurt.Se lasa tava 30 minute la frigider,apoi se acopera cu cealalta foaie de blat.Se lasa a frigider peste noapte. Decor: Din foita de blat ramasa se decupeaza o inimioara mai mare,apoi în mijlocul ei se decupeaza o alta mai mica. Plicul de Tort Gelee se prepara conform instructiunilor de pe plic se se toarna într-o tava întinsa,tapetata cu folie alimentara.Se lasa la rece,apoi se decupeaza o inimioara de marimea cele mici. Nuca de cocos se pune într-o tigaie de teflon,fara grasime si se rumeneste putin. Tortul se îmbraca în frisca,marginile se presara cu nuca de cocos.În mijloc punem inimioara mare,în mijlocul ei pe cea din jeleu, iar pe o parte cea de cacao.Pofta buna