Reţeta MasterChef - Piersici umplute cu cremă de unt
Desert / 07.04.2012

Ingrediente

10 frunze mandarine
3 ouă (2 pentru ornat)
1 lămâie
1 lingură cu griş
150 mililitri lapte cu 3,5% grăsime
1 lingură cu untură
520 grame zahăr (400 grame pentru ornarea piersicilor)
550 grame făină
145 grame unt cu 80% grăsime
1 plic praf de copt
1 plic zahăr vanilat
sare
1 sfeclă roşie
100 grame smântână 22% grăsime

Pentru piersicile umplute cu cremă de unt:
100 grame de smântână (22% grăsime)
un praf de sare
1 plic zahăr vanilat
1 praf copt
65 grame unt (80% grăsime)
500 grame făină
60 grame zahăr
1 lingură de untură de porc
    
Crema de unt:
150 mililitri lapte (3,5% grăsime)
60 grame zahăr
1 lingură făină
1 lingură griş
1 ou
1 lămâie
80 de grame de unt (80% grăsime)

Mod de preparare

Prepararea piersicilor umplute
Frământă un aluat din făină, unt şi smântână. Încorporează şi sarea, zahărul vanilat şi praful de copt. Unge formele cu untură (poţi să foloseşti tava de brioşe), întinde aluatul pe forme şi coace-l la foc potrivit până se rumeneşte.

Preparare crema de unt
Pune la fiert laptele cu zahăr. Adaugă, pe rând, făina, grişul şi oul bătut. Toarnă sucul de lămâie, bate totul bine, adaugă untul şi pune la rece.

Umplere şi ornare
Umple piersicile cu crema rece, unge-le întâi cu suc de sfeclă roşie şi apoi cu gălbenuşul de la două ouă. Dă piersicile prin zahăr şi ornează-le cu frunze de mandarin.

Sursa reţetei: http://www.foodstory.ro

  • mihaela, miercuri, 05.12.2012 12:49
    4

    cum adica 4 portii? adica ies doar 4 piersici? si daca vrei mai multe, iti calculezi tu ingredientele? dar cine face doar 4?

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro