Ingrediente
8 felii de pâine
8 găbenuşuri
1 ou
500 ml lapte
200 g gem de caise, vişine, cireşe, nuci, etc.
140 g zahăr
coaja rasă de la o portocală
1/2 linguriţă de nucşoară
1/2 linguriţă de scorţişoară
esenţă de vanilie
Mod de preparare
Unul înmuiat se amestecă bine cu scorţioara, nucşoara şi coaja de portocală. Din această compoziţie, puţin se foloseşte la unsul tăvi în care se va face budinca, iar cu restul de ung feliile de pâine, care mai apoi se taie pe diagonală şi se aşează în vas. În următorul pas se bat oul şi gălbenuşurile cu zahărul, peste ele se toarnă laptele clocotit şi esenţa de vanilie, amestecând în continuu, iar toate acestea se toarnă, la final, peste feliile de pâine. Vasul în care am aşezat toate ingredinentele se bagă la cuptor, pentru 45 de minute, într-o oală umplută până la jumătate cu apă.
După trei sferturi de oră, pe suprafaţa budincii se toarnă gemul ales după propriul gust şi se mai lasă la cuptor încă 15 minute, până se rumeneşte bine. Înainte de a fi servită, se lasă puţin la răcit.
la fel ca si camy, unde e untul sic at trebuie. oare ne raspunde si noua cineva la intrebare :)
La ingrediente lipseste untul. Deci cat unt se foloseste?