Mod de preparare
Ai incercat vreodata un desert chinezesc? Aceste prajiturele sunt aromate si usor de preparat, fiecare dintre ele avand doar 77 de calorii.
Ingrediente si cantitati:
2 cesti cu faina
3/4 lingurita cu praf de copt
1/2 lingurita cu bicarbonat
1/4 lingurita cu sare
1/2 ceasca cu unt topit
1/2 ceasca cu smantana
3/4 ceasca cu zahar alb
1/4 ceasca cu zahar brun
1 ou
1 lingurita cu esenta de migdale
1/2 ceasca cu seminte de susan (poti adauga o parte din semintele de susan in coca, pentru mai multa savoare)
1 ou batut
Mod de preparare:
1. Amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea intr-un vas de marime medie.
2. Intr-un vas mare, amesteca, utilizand un mixer, untul, smantana si cele doua tipuri de zahar. Adauga ouale, o parte din semintele de susan si esenta de migdale, amestecand bine pana la omogenizarea completa. Adauga si amestecul din faina, rezultand o coca nu foarte moale.
3. Framanta coca bine, apoi rupe-o in doua si asaz-o in vase diferite. Acopera vasele si pune-le la frigider timp de 2-4 ore.
4. Dupa ce aluatul a crescut, formeaza mici prajiturele rotunde, gen fursec. Intr-un vas mic, bate un ou, trece prajiturelele prin ou, apoi prin restul de seminte de susan si asaza-le intr-o tava unsa in prealabil cu ulei si tapetata cu faina.
5. Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius si coace prajiturelele circa 15-17 minute. Se servesc calde.
nu am inteles cate oua se pun in compozitie,apoi,daca sunt fursecuri,cum sa le mananci toate calde ??reci nu sunt bune?
fac multe feluri de prajituri dar acestea cu susan mi s-au parut foarte interesante