Prajitura neagra cu fistic
Mod de preparare
Merita incercata, pentru ca este savuroasa, eleganta si sofisticata. Cantitatile sunt pentru opt portii.Ingrediente: 200 grame biscuiti cu ciocolata (ori cacao), 100 grame unt, 400 grame ciocolata neagra, amaruie (cu minim 65% cacao), cinci-sase linguri cu smantana, 150 grame fistic (nesarat).
Preparare: Piseaza biscuitii si amesteca-i cu untul topit. Aranjeaza amestecul ca un blat intr-o tava de cozonac (merge cel mai bine), tapetata cu o bucata intreaga de celofan (pentru ca prajitura sa poata fi scoasa usor din tava), si da la frigider.
Sfarama fisticul. Topeste ciocolata intr-un vas la bain -marie, adauga smantana si amesteca. Adauga jumatate din semintele de fistic si rastoarna crema in tava. Presara restul de seminte de fistic pe deasupra. Da prajitura la frigider, doua-trei ore. Serveste felii de prajitura, cu o lingura de inghetata alaturi, cu sos de vanilie sau cu sirop de zmeura. Prajitura este insa delicioasa si simpla!