Prajitura cu portocale si ciocolata
Mod de preparare
Extrem de aromata si delicata. Prajitura este un fel de biscuite pufos, bun pentru tot felul de glazuri. Reusita este garantata chiar si celor mai putin experimentate in ale cofetariei. Ingredientele sunt pentru patru portii.Ingrediente si cantitati:
1 portocala, mare si proaspata
120 grame de unt, frecat spuma
120 grame de zahar
2 oua
120 grame de faina
1 plic cu praf de copt
1 nuca de unt, pentru uns
cateva linguri cu sirop de zahar (doua linguri de zahar topite in trei-patru linguri cu apa clocotita)
200 de grame de ciocolata cu lapte
Mod de preparare:
1. Rade printr-o razatoare fina coaja de portocala, apoi taie portocala, stoarce sucul si amesteca coaja rasa in sucul de portocala.
2. Amesteca untul, in prealabil batut spuma, cu zaharul si amesteca pana se topeste zaharul; adauga ouale intregi, batute in prealabil ca pentru omleta. Adauga coaja si sucul de portocala, apoi faina si praful de copt, si amesteca totul bine.
3. Unge un vas rezistent la temperatura, cu diametrul de 24 de centimetri, cu unt, tapeteaza cu zahar si pune aluatul la copt, circa 30 de minute la 180 de grade (foc mediu). Este gata cand devine auriu si tare. Lasa-l sa se raceasca in vasul in care s-a copt circa 10 minute, apoi rastoarna si insiropeaza cu cele cateva linguri cu sirop gros. Nu trebuie sa fie insiropat tare. Lasa sa se raceasca bine, taie-l in felii ca pe un tort, separand putin feliile una de alta.
4. Topeste in bain-marie ciocolata cu lapte si, cu o lingurita, pensuleaza linii de ciocolata, din belsug, peste blat, in toate sensurile. Lasa sa se raceasca! Miroase excelent si este delicioasa.
Sfat Eva.ro: Blatul este foarte potrivit pentru tort, il poti folosi cu tot felul de creme, dar este foarte bun si simplu, fara ciocolata. Adauga in blat stafide, nuci prajite si bucatele de rahat. Poate fi copt si in forma de chec si taiat felii.
Minitarte cu crema si alune----300 g biscuiti cu nuca de cocos,2 lingurite esenta de vanilie,180 g unt,2 linguri zahar pudra,1 lingura nuci macinate.---crema si decor---5 galbenusuri,1/2 pahar zahar 2 lngurite esenta de vanilie,coaja rasa de la o portocala,250 ml lapte,1 plic gelatina,1 lingura faina,150 g unt, 1 portocala,50 g alune,3-4 linguri sos caramel...---preparare---Zdrobesti fin biscuitii.Adaugi untul taiat cubulete apoi toate celelalte ingrediente.L amesteci si le pui 20 de minute la frigider.Cu aceasta compozitie tapetezi 4 forme de minitarte[[[daca doresti poti face si briose dupa reteta asemanatoare]]].Formele se ung cu unt.Se dau la figider 30 minute.Bati galbenusurile cu zaharul.Incorporezi faina alternand cu laptele coaja de portocala si esenta.Fierbe la fok mik amestecand pana se ingroasa crema.O iei de pe foc si o lasi sa se raceasca p 5-10 minuteInmoi gelatina in 100 ml apa rece.Dupa 10 minute o topesti pe aburi si o adaugi in crema apoi adaugi treptat untul.Scoti tartele din forme asezi pe margini rondele de portocale torni crema si sosul caramel si presari alunele.Le consumi reci.......sper sa va
va trimit eu retete de prajituri si torturi foarte bune care sper sa fie pe placul vostru:-*:X:X
Tort Sacher---blat::150 g ciocolata amaruie,150 g unt,100 g zahar pudra si 100 g zahar tos,1 baton de vanilie,6oua,150 g faina,300 g dulceata de caise.---glazura::200 g zahar,125 ml apa,200 g ciocolata amaruie.----preparare::Rupe tableta de ciocolata de 150 de grame in bucatele si pune-o sa se topeassca.Adauga untul zaharul pudra si semintele din batonul de vanilie.Amesteca cu mixerul si adauga pe rand alternativ ciocolata topita si cate un galbenus de ou.Bate albusurile spuma cu zaharul tos.Amesteca jumatate din albusuri in crema de ciocolata adauga faina cernuta apoi restul de albusuri.Amesteca incet.Pune hartie de copt pe fundul unei tavi rotunde toarna compozitia si bag-o in cuptorul incins.In primele 15 minute lasa usa de la cuptor deschisa dupa care inchide-o si mai lasa 30-40 minute.Apoi rastoarna blatul pe un fund de lemn lasa-l sa se raceasca si taie-l in 2 pe orizontala.Pune dulceata de caise pe aburi.Cand s-a racit am,estec-o cu 2 linguri de coniak apoi imbraca blatul.Amesteca pe fok toate ingresiwentele pt glazuraa toarna peste prajitura si las-o sa se intareasca 24 de ore.........................este un tort foarte gustos:-*
mie imi plac mult prajiturile daca stiti niste retete bune va rog din suflet postati-le aiki scrieti-le la comentarii...va multumesc anticipat:-*:-*:-*
mi s-a taiat respiratia cand am vazut retetele deci arata foarte bn oare acestea or fi pozele reale?
de ce nu verificati retetele sunteti niste prosti ce inseala lumea imbecili ,magarilor comunistilor
cea din poza arata bine dar reteta nu e aceasta cu siguranta ,crema unde e ? de ce nu dati retete complete si poze reale? oricine poate sa scrie asa ...................sincer te rog sa nu te superi ,dar .................logic ?
daca nu aveti poze nu puneti!
arata total altfel aceasta prajitura,am facuto este aromata dar..nu pentru craciun sau revelion ci doar asa
sunt total de acord cumnbvcx!!
la retete doresc sa fie poza preparatului respectiv,de exemplu la Prajitura cu portocale si ciocolata ....nu are legatura poza cu reteta..!