Ingrediente
Pentru blat iti trebuie:
*250 g faina
*250 unt
*250 zahar
*6 galbenusuri
*1 plic zahar vanilat (esenta)
*coaja rasa de la o lamaie
*jumatate plic praf de copt
Pentru glazura iti trebuie:
*6 galbenusuri
*250 g zahar
*2 linguri cacao
*100 g nuca macinata
*1 plic zahar vanilat (esenta)
*1 lingura unt pentru tava (pentru uns)
Mod de preparare
Pregatesti asa:
1. Freci untul cu zaharul si zaharul vanilat (eu am folosit esenta de vanilie in loc de zaharul vanilat), apoi adaugi treptat galbenusurile, coaja rasa de lamaie si faina cernuta impreuna cu praful de copt.
2. Omogenizezi compozitia si o torni intr-o tava cu dimensiunile de aproximativ 25/35 cm, unsa cu unt si tapetata cu faina. Introduci tava in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu (eu am fixat cuptorul la 180 grade) pentru 20 de minute.
3. In acest timp, bati albusurile spuma tare. Adaugi zaharul si bati in continuare pana se intareste bezeaua. Incorporezi cacaua cernuta , nuca macinata si esenta de vanilie, amestecand usor de jos in sus. Poti bate albusurile cu mixerul insa cand adaugi nuca, cacao si restul ingredientelor e bine sa folosesti un tel.
4. Scoti tava din cuptor, intinzi uniform bezeaua cu nuci si cacao si introduci din nou prajitura in cuptor, pentru alte 20 de minute la foc mic (ATENTIE: eu am lasat prajitura o ora in cuptor....banuiesc ca depinde de cuptorul fiecaruia, de aceea trebuie sa verifici la 10-15 minute consistenta bezelei).
Prajitura a iesit delicioasa, cu greu i-am tinut in frau pe ai mei sa pot sa fac si eu macar 2 poze . Este tare usor de facut, nu necesita mult timp si e tare gustoasa.Yam, yam!!!!
Pofta buna!!!