Ingrediente
Blat: 6oua, 150g zahar, un plic zahar vanilat, un praf de sare, i lingura faina, o lingurita praf de copt, jumatate lingurita scortisoara, 250 g miez nuca macinat Umplutura: 750 ml smantana dulce, o lingurita zahar, un plic intritor de frisca, un plic zahar vanilat, 100g ciocolata amaruie si cu lapte.
Mod de preparare
Se bat ouale cu mixerul, se presara zaharul, zaharul vanilat si sarea , se mai bat cateva minute. Faina se amesteca cu praful de copt, scortisoara si miezul de nuca, apoi se adauga amestecand cu mixerul in compozitia anterioara. Aluatul rezultat se pune in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Se coace circa 15 minute. Imediat se rastoarna pe hartie de copt presarata cu zahar, apoi se raceste . Smantana se bate cu zaharul, zaharul vanilat si intaritorul de frisca. Se taie ciocolata bucatele mici si se amesteca cu umplutura. Crema amestecata cu ciocolata se intinde bine pe blat. Se orneaza cu bucati de ciocolata, nuca, ness, etc