Prajitura cu mere si nuca
Desert / 14.04.2013

Ingrediente

2 kg mere intregi , 250 g zahar, 250 g faina, 250 g gris, 4 plicuri zahar vanilat, 4 linguri nuca tocata, scortisoara, ulei

Mod de preparare

Se razuiesc merele (spalate foarte bine) si se amesteca cu scortisoara si zaharul vanilat. Intr-un vas se amesteca faina, grisul si zaharul, dupa care amestecul se imparte in doua parti. Se pune ulei (1-2 mm grosime) intr-o tava de copt si apoi prima jumatate din amestecul cu faina, jumatate din compozitia de mere, a doua jumatate din amestecul cu faina si deasupra cealalta jumatate din compozitia de mere peste care se se presara zahar si nuca tocata marunt. Prajitura se coace la cuptor aproximativ 45 minute. Se lasa sa se raceasca. Cu cat este mai rece cu atat devine mai gustoasa.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro