Ingrediente
2 galbenusuri,2 linguri de unt sau margarina,7-8 linguri lapte,7 linguri zahar,faina cat cuprinde,1 praf de copt. 1 kg de mere,zahar dupa gust si scortisoara.
Mod de preparare
Doua foi,o umplutura generoasa de mere dulci si aromate,este prajitura clasica facuta in casa de bunicile noastre.De la ele am invata-o si ne place si noua. Oare cui nu-i place o prajitura ca asta? Merele curatate de coaja se dau pe razatoare se calesc impreuna cu zaharul si apoi se adauga scortisoara. Galbenusurile se freaca bine cu untul si zaharul. Se adauga laptele si apoi faina cu praful de copt.Se imparte aluatul in doua parti egale si se intind doua foi.Se aseaza prima foaie in tava,se intinde un strat de mere,apoi a doua foaie.Se coace 30 min la foc mediu.Cand s-a racit se pudreaza cu zahar pudra.
O reteta simpla si probabil o prajitura gustoasa,Merci pt. reteta o voi face si eu!