Prajitura cu mere a Marietei
Desert / 23.01.2013

Ingrediente

Avem nevoie de:
500 grame faina
200 grame unt sau margarina
200 grame zahar
2 oua
1/2 lingura bicarbonat sau praf de copt stins cu zeama de lamaie
coaja rasa de la o lamaie
coaja rasa de la o portocala
1 lingurita vanilie
1 lingura de smantana sau putin lapte
1 kg de mere
5 linguri zahar
4 linguri scortisoara macinata

Mod de preparare

Merele se curata de coaja, se taie in sferturi si scot samburii, apoi se rad pe razatoarea mare sau cu ajutorul mixerului.
Se freaca faina cu untul, apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta un aluat.Se pastreaza albusul de la un ou.
Se imparte coca in doua foi.
Se aseaza intr-o tava de 25/35 cm prima foaie; se aseaza peste ea merele stoarse bine de suc.
Se presara cu zahar si scortisoara.
Se aseaza a doua foaie , care se inteapa din loc in loc cu furculita.
Se bate albusul ramas si se unge cu el foaia superioara.
Se da la cuptorul incins dinainte la 160 de grade ,timp de cca 45 de minute sau pana placinta devine aurie.
Se taie dimensiunile dorite.
Pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro