Mod de preparare
Un desert de sezon, pe care il poti imparti cu familia.
Ingrediente si cantitati:
2 cesti afine
1 lingura faina
1/2 ceasca miere
2 linguri suc de lamaie
1 1/2 cesti faina
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita sare
1/2 ceasca miere
2 oua
1/4 ceasca lapte
2 linguri suc de lamaie
1 lingurita coaja de lamaie rasa
1 lingurita esenta de vanilie
6 linguri unt topit
1/2 lingurita bicarbonat
Mod de preparare:
1. Intr-un vas uns in prealabil pune afinele, presara o lingura cu faina deasupra, adauga jumatatea de ceasca cu miere si cele doua linguri cu suc de lamaie.
2. Intr-un alt vas, amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Pune-l deoparte.
3. Intr-un vas de marime medie, combina mierea, ouale, laptele, sucul de lamaie, coaja de lamaie si vanilia. Amesteca totul foarte bine. Adauga apoi faina din cel de-al doilea vas si untul topit, amestecand bine.
4. Toarna compozitia peste fructele din primul vas. Pune prajitura in cuptorul incins la 220 de grade, lasand-o sa se coaca timp de 30-35 de minute. Cand este gata, rastoarn-o pe o farfurie si las-o sa se raceasca. Pofta buna!