Ingrediente
Blat: 6 oua o cana si jumatate de zahar 9 linguri apa 4 linguri ulei o cana si jumatate faina 2 linguri cacao 1/2 plic praf de copt sare zahar vanilat coaja si zeama de lamaie Crema: 3 oua 250 ml lapte 3 linguri zahar 1 lingura amidon de porumb 20 gr gelatina 200 gr ciocolata alba 150 gr ciocolata cu lapte 350 ml smantana pentru frisca Sirop: 2 linguri zahar 150 ml apa zeama de lamaie Glazura fondant: 300 gr zahar apa cat sa umezeasca zaharul 1 lingura miere de albine zeama de la o lamaie 3 linguri cacao 1 liungura cafea instant Pentru ornat: Fondant din pasta Marshmalow frisca
Mod de preparare
Blat: Este un blat cu albusul oparit,de obicei il fac pentru chec,dar s-a potrivit foarte bine si pentru prajitura asta. Se separa ouale.Zaharul cu apa si putina zeama de lamaie se pune pe foc sa fiarba.Se lasa pana cind se topeste zaharul si rezulta un sirop gros. Albusurile se bat spuma tare,peste ele se adauga siropul de zahar fierbinte si se bate in continuare pana la incorporarea totala a siropului. Se adauga galbenusurile pe rand,uleiul si aromele.Apoi faina amestecata cu praful de copt. Se retine o parte din coca si se amesteca cu cacao. Se pune in tava tapetata,alternand coca alba cu cea cu cacao. Se da la cuptor pentru 35 de minute.Se lasa la racit. Se prepara siropul din apa ,zahar si zeama de lamaie. Crema: Radem ciocolata alba pe razatoarea mica.Ciocolata cu lapte o taiem aschii cu ajutorul unui cutit.Punem gelatina la hidratat cu putina apa rece. Separam ouale.galbenusurile le amestecam cu zaharul si amidonul.Apoi punem si laptele amestecand sa nu se faca cocoloase. Punem craticioara pe foc si amestecam pana cand obtinem o budinca. Luam de pe foc,lasam sa se racoreasca putin si punem gelatina amestecand bine. Cat este inca calda,incorporam ciocolata alba rasa. Cand s-a racit adaugam frisca batuta,apoi albusurile batute si ele si aschiile de ciocolata cu lapte. O punem putin la frigider sa se intareasca.A mea nu a fost chiar asa pentru ca frisca m-a cam dezamagit (din nou,inca experimentez). Taiem blatul in doua si il insiropam.Punem crema peste primul blat si apoi acoperim cu cel de-al doilea blat. Glazura fondant: Se pune la congelator o cratita in care vom pregati fondantul. Zaharul se pune intr-o cratita si se adauga apa atat cat sa se umezeasca.Se pune pe foc sa fiarba.Eu am lasat cam 10 minute.Siropul este gata cand trece proba "picaturii".Daca se pune o picatura de sirop intr-un pahar cu apa rece,aceasta se va transforma intr-o perluta. Cand siropul este legat,se ia de pe foc,se adauga o lingura de miere de albine si zeama de lamaie.Apoi se toarna in vasul tinut la rece in congelator si se mixeaza la viteza mare pana cand se albeste(se zahariseste) si incepe sa se intareasca. Adaugam acum si cacaua si cafeaua.Omogenizam bine,apoi o turnam peste prajitura. Pentru ornat am facut cateva ornamente din fondant din pasta Marshmalow.