Ingrediente
Reteta crema de zahar ars Ingrediente: 6 oua 200 g zahar + 3 linguri 1 l lapte 1 zahar vanilat Pentru blat Ingrediente 6 oua 200 g zahar 1 zahar vanilat 6 linguri de faina
Mod de preparare
Cele 3 linguri de zahar se pun intr-o cratita la foc mic, la caramelizat. Cand incepe sa se topeasca si incepe sa capete culoare aramie, se rasuceste cratita astfel incat zaharul ars sa acopere uniform fundul si peretii cratitei. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Intr-un vas larg se amesteca cu mixerul ouale, laptele, 200 g zahar, pliculetul de zahar vanilat, pana se uniformizeaza compozitia. Apoi se toarna peste cratita cu zaharul ars racit. Se da la cuptor la foc mediu 30–40 de minute, pana se intareste. Intre timp se bat cele 6 oua cu zaharul si zaharul vanilat, la care se adauga faina.Aceasta compozitie se toarna peste crema care este deja facuta si se mai introduce in cuptor 10 minute.Dupa care se stinge cuptorul.Se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe un platou. Se decoreaza dupa preferinte.Eu am folosit ornamente de la dr.Oetker.