Poale’n in Brau
Desert / 23.02.2013

Ingrediente

1 Kg Faina de grau, 250 g Lapte, 50 g Drodie, Sare, 500 g Branza de vaci, 250 g Stafide, Esenta rom, 3 Oua, 200 g Zahar, Ulei, 100 g Zahar vanilat

Mod de preparare

Se toarna 3/4 faina intr-un bol mare, se face un loc in mijlocul fainii, se adauga drojdia maruntita sau uscata, peste care se va turna putin lapte cald si se lasa la macerat timp de 5 minute. Peste faina se adauga zahar dupa gust ( cca. 50 g) si sare. Se adauga laptele cald peste faina si se amesteca usor pana compozitia se omogenizeaza si vom incepe a framanta aluatul, adaugand ulei cate putin si framantand pana aluatul se ve deslipi cu usurinta de pe mana si de pe bol. Bolul cu aluatul se lasa la crescut intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul. Branza se marunteste si se amesteca cu 2 oua, se adauga zaharul ramas, putin zahar vanilat, stafidele lasate la inmuiat in apa si esenta de rom. Compozitia se amesteca bine si se lasa la rece pana aluatul va creste. Se pregareste tava, se va incalzii cuptorul. Se iau bucatele de aluat si fac tutite peste care se adauga cate o ligura din compozitia de branza si se impatureste aluatul pentru a ascunde branza in interior, iar placintuta se muta in tava. Acest procedeu se va repeta pana se va termina aluatul. Un galbenus de ou se bate si se unge suprafata placintelor din tava. Se adauga tava la cuptor la foc mediu si cand se vor rumenii placitutele sunt gata. Dupa ce se vor scoate din cuptor de vor unge cu putina miere de albine sau apa cu zahar si se presara zahar vanilat pentru a le da un aspect placut si un gust mai intens.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro