Ingrediente
Faina alba 450 g , Lapte de vaca 200 ml , Drojdie proaspata 50 g , Oua 5 buc , 2 pt aluat si 2 pt branza si 1 pt uns , Ulei 4 linguri Zahar 8 linguri 4 in aluat si 4 in branza Esenta de vanilie 2 buc Sare 0.5 ingurite Branza 250 g Gris 1 linguri Coajă de lămâie/portocală 1 linguri si stafide, la alegere
Mod de preparare
Faina se cerne intr-un bol adanc. Drojdia se amesteca cu 2 linguri de lapte cald si 1 lingura de zahar. Se toarna drojdia peste faina din bol si se lasa 15-20 minute sa creasca putin .Apoi se adauga restul de lapte, 2 oua, 3 linguri de zahar, sarea, esenta de vanilie.Cu o lingura amestecati bine compozitia. Apoi adaugati uleiul si amestecati. Se prepara umplutura de branza - se amesteca branza de vaci cu 4 linguri de zahar, 2 galbenusuri, vanilia, grisul si la alegere, coaja de lamaie si stafide. Se ia aluatul bine dospit si se fac patrate rotunduri, fiecare cum vrea si se umplu cu compozitia gata preparata.