Ingrediente
150 gr zahar
150 gr zahar pudra
250 ml ulei de floarea soarelui
1 kg faina alba
250 ml lapte de vaca
5 buc. oua de gaina
1 praf de sare
1 buc. drojdie cat o nuca
300 gr branza dulce de vaci
1 buc. fiola esenta de rom
Mod de preparare
Se framanta intr-un lighean aluatul format din faina, 3 oua, drojdie, sare, laptele caldut si 2 linguri de zahar.
Daca mai este nevoie, mai adaugam faina astfel incat aluatul sa nu se lipeasca de maini.
Se lasa aluatul la dospit in loc ferit de curent, timp de 30 de minute.
Intre timp se face umplutura din branza de vaci scursa bine, 2 oua, esenta de rom si restul de zahar.
Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in bile mai mari care se intind cu ajutorul sucitorului pe planseta.
Din compotitia de branza se ia cate o lingura plina si se aseaza intr-o jumatate din foaia intinsa, apoi placintele se inchid ca un portofel, apasand marginile cu degetele sau cu furculita, evitand astfel desfacerea lor in timpul prajirii.
Placintele cu branza se prajesc in ulei incins, intorcandu-se pe o parte si pe cealalta, pana se rumenesc.
Cand sunt gata, placintele se scot din tigaie si se pudreaza cu zahar pudra.