Ingrediente
Pentru aluat:
300g faina,
2 oua,
150g margarina,
50g zahar pudra,
1 plic praf de copt Dr.Oetker,
un praf de sare.
Pentru umplutura:
6 mere,
125g nuca macinata,
100g zahar,
50g stafide Dr.Oetker,
1 lingura scortisoara,
2 linguri amidon,
1 esenta de rom Dr.Oetker.
Mod de preparare
1. Se amesteca faina cu ouale, praful de copt, margarina moale, zaharul pudra si praful de sare si se framanta un aluat elastic care se da la frigider pentru 30 de minute.
2. Se curata merele, se taie cubulete si se calesc cu zaharul timp de 5-10 minute,
apoi se adauga amidonul si se da deoparte. Se pune nuca macinata, stafidele inmuiate in rom-eu am adaugat si merisoare si afine- si scortisoara si se amesteca.
3. Se intinde auatul intr-o foaie subtire si se decupeaza cercuri de marimea formei din aparatul de placinte Dr.Oetker.
Cine vrea sa faca placinta in forma de tarta, decupeaza doua cercuri mari, unul se pune in tava tapetata cu unt si faina, si cel de-al doilea peste umplutura de nuci si mere.
Se toarna umplutura de mere, se acopera fiecare placinta cu un cerc mic de aluat
si se inchide capacul la aparatul de placinte sau se da la cuptor pentru 45-50 de minute, pt. cine a ales sa faca tarta.
Eu am mai facut din aluat frunzulite si mere si le-am pus peste aluatul de deasupra...s-au impregnat perfect!!
Nu cred ca au trecut 5 minute pana cand s-a aprins becul verde, semn ca placintele sunt gata. Aluatul s-a copt perfect, n-am avut nicio problema.
Cand s-au racit, se presara cu zahar pudra amestecat cu putina scortisoara.
Mai am de adaugat ca mi-au iesit 10 placinte, aluatul nu a fost de-ajuns si mi-a mai ramas umplutura. Dar am folosit-o cu succes la umplerea unor clatite, deci nimic nu se pierde ;-)