Ingrediente
Pt aluat: 240g faina, 1 plic praf de copt, 120g unt, 60g zahar, 1 galbenus, putina sare, 100g smantana, 1 lingura suc de lamaie, 5 linguri pesmet. Pt umplutura: 500 g branza de vaci, 100g zahar pudra, 3 oua, 30g stafide (la alegere - inmuiate in rom);
Mod de preparare
Aluatul: Amesteci faina cu praful de copt, adaugi untul bucatele, galbenusul si sarea. Dupa amestecare, torni smantana si sucul de lamaie. Framanti aluatul si il lasi 30 min. Pui aluatul la copt intr-o tava tapetata cu faina si lasi la copt 20 min la aprox 180 grade. Umplutura: bati albusurile cu zaharul pana devin spuma. Adaugi branza de vaci, gambenusurile, zaharul si smantana. Pui si stafidele iar la sfarsit incorporezi spuma de albusuri. Dupa ce ai scos aluatul din cuptor, il presari cu pesmet, intinzi compozitia de branza si mai coci 10min.