Ingrediente
1 pachet de margarina
9 linguri apa fierbinte
1 ou
un praf de sare
esenta, de care preferati, eu aleg vanilie
faina cat cuprinde
umplutura se poate face cu mere dovleac, branza sau orice alceva doriti.
Mod de preparare
Margarina moale, se taie bucatele si se pune intr-un castron. Peste margarina se toarna cele 9 linguri de apa fiebinte. Se amesteca putin pentru omogenizare.Se adauga praful de sare si faina putin cate putin, pana obtineti un aluat "matasos" si foarte usor de manevrat. Intindeti 2 foi cu sucitorul. Prima foaie o puneti in tava neunsa (nu se va lipi datorita margarinei din compozitie), turnati umplutura si acoperiti cu a doua foaie pe care o intepati din loc in loc cu o furculita.Se baga placinta in cuptorul incins dinainte, la foc potrivit, pana se face usor aurie,aprox. 40 min.
Pofta buna!