Placinta italiana cu cartofi
Desert / 01.02.2013

Ingrediente

1,200 kg cartofi fainosi
4 oua
100 gr parmezan/cascaval
50 gr pecorino/cascaval
125 gr unt
150 gr sunca de Praga/ prosciutto cotto
1 pahar lapte
200 gr mozzarella
sare
piper
pesmet si unt pentru tapetat

Mod de preparare

Fierbem cartofii 30-35 minute, sau pana cand, infigand o furculita intr-un cartof, aceasta intra cu usurinta in el. Ii scoatem din apa, ii lasam sa se racoreasca putin, apoi ii curatam.
Se paseaza cu telul. Peste cartofii pasati, se adauga toate ingredientele de mai sus (indiferent de ordine), cu exceptia mozzarellei, suncii de Praga si 2-3 linguri de parmezan. Se mixeaza pana obtinem o pasta.
Se tapeteaza o forma rotunda cu unt si pesmet. Se pune jumatate din compozitia placintei de cartofi in tava si adaugam sunca si mozzarella taiate cubulete iar peste ele, cealalta jumatate din mixul de cartofi.
Pudram placinta de cartofi cu parmezan si pesmet si o coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, cca 30 minute sau pana cand se rumeneste frumos si uniform.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro