Ingrediente
Lista ingrediente: 2 linguri de margarina, 2 cani cu zahar alb, 2 pliculete de zahar vanilat, 3-4 gutui mari, cam 3 cani cu faina alba, 1 cub de drojdie, 1 cana cu apa calduta, cateva linguri cu miere naturala, 2 mere si sucul de la o lamaie proaspata.
Mod de preparare
Mod de preparare
Se prepara aluatul. Se amesteca drojdia cu putin zahar pana ce devine lichida, se adauga apoi apa calduta. Se adauga cate un pic de faina. Se framanta aluatul bine, dupa care se lasa la crescut.
Se spala gutuile si se dau pe razatoarea mare. Se amesteca gutuile cu zaharul alb si cel vanilat. Se da umplutura deoparte. Cand a crescut aluatul se imparte in doua bucati si se intinde pe masa (se presara putina faina) si se intinde cu sucitorul. Se vor obtine doua bucati de aluat perfect intinse si subtiri.
Se unge o tava cu putin ulei sau margarina, se asaza o foaie de aluat, apoi umplutura, dupa care se asaza cea de-a doua foaie de aluat. Pe deasupra se unge aluatul cu miere si se asaza felii de mar (merele se spala, se pastreaza coaja si se stropesc cu suc de lamaie). Placinta se unge pe deasupra cu miere. Se preincalzeste cuptorul, dupa care se introduce tava, care va sta in cuptor 1 ora si ceva la foc mediu.
Pofta buna!