Placinta de dovleac
Desert / 23.01.2013

Ingrediente

10 linguri de ulei, 10 linguri de apa minerala, un varf de cutit de sare, o jumatate de pachet de unt (margarina, untura), 600 gr. fainta, 5 linguri de gris, 500 gr. zahar (dupa gust mai mult sau mai putin, in functie de dovleac) o lingurita de scortisoara, 200 gr. nuci prajite si dovleac.

Mod de preparare

Se curata dovleacul se rade si se caleste cu 500 gr. zahar, se adauga scortisoara si cand se raceste compozitia se adauga si nucile.
Foile: se pune uleiul cu sarea, se adauga apa, apoi faina si se face o coca destul de tare pentru a putea fi intinsa. Separat se face din pachetul de unt destul de moale dar nu topit cu putina faina o coca ce se poate intinde peste foaia de placinta, apoi se ruleaza si se taie in doua, o parte mai mare ce trebuie intinsa in tava si cea mai mica se pune deasupra, se intind cele doua foi cat trebuie pentru o tava mare de aragaz, se toarna compozitia de dovlea, se presara deasupra grisul, se pune si foaia de deasupra se strange bine sa nu iasa sucul de la dovleac pe la colturi si se inteapa putin foaia cu cutitul, apoi de baga la cuptor pentru 40 de minute la foc potrivit. Foaia de rumeneste putin, atunci este gata si se scoate din cuptor iar deasupra de presara cu zahar pudra. Este o placinta minunata, aromata si gustoasa, iar foile sunt fragede si pot fi servite alaturi de un vin fiert. Pofta buna.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro