Placinta de casa cu mere
Desert / 26.01.2013

Ingrediente

Lista ingrediente: 1 cub de drojdie, zahar pudra, 3 cani cu faina alba, circa 2 cani cu zahar alb. 2 pliculete cu zahar vanilat. 2 linguri de margarina, 1 cana cu apa calduta, 1 lingura cu scortisoara macinata si circa 15 mere rosii, romanesti, mici.

Mod de preparare

Mod de preparare
Se amesteca cubul de drojdie cu 2 lingurite cu zahar alb. Se adauga 1 cana cu apa calduta si se amesteca bine, se adauga faina, treptat. Se framanta mai mult timp, dupa care se acopera cu un servet curat si se lasa in bucatarie, la loc cald, sa creasca aluatul.

Merele se spala (am pastrat coaja lor), se dau pe razatoarea mare, se amesteca cu zaharul vanilat si cel alb, dar si scortisoara.


Cand aluatul a crescut considerabil de mult, se ia din vas si se pune pe masa si se intinde cu sucitorul. Se imparte in doua bucati egale. Se pune o lingura de margarina intr-o tava termorezistenta si se intinde bine, dupa care se adauga o foaie de aluat, apoi se pune umplutura pentru placinta si pe urma cea de-a doua foaie. Capetele se unesc, se uda mainile pentru a face mai usor acest lucru. Se introduce tava in cuptorul preincalzit si se verifica din cand in cand. Va sta la foc moderat o ora si ceva. Se scoate din cuptor cand s-a rumenit bine.


La final, dupa ce s-a racit putin, se taie si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro