Ingrediente
Foi de placinta, unt, 500 g mere (mai dulci sau mai acrisoare dupa preferinte), zahar (dupa preferinte), un pliculet zahar vanilat, stafide aurii, alcool (ce aveti prin casa - coniac, brandy, visinata...), arahide prajite, scortisoara, 2 lingurite zeama lamaie, un praf de sare, un ou, zahar pudra.
Mod de preparare
Se dau merele pe razatoare si se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, scortisoara, arahidele prajite, stafidele care au fost rehidratate in alcool, zeama de lamaie, praful de sare. Foile de placinta de impart in doua; se ia cate o foaie din prima jumatate si se pune pe tava si se unge cu unt (care e la temperara camerei) si se face asa cu toate foile din prima jumatate. Se pune apoi umplutura de mere, peste care se aseaza cealalta jumatate de foi cu care procedam la fel - le ungem pe fiecare cu unt. Dupa ce terminam de asezat foile peste mere, batem oul si ungem usor pe deasupra pentru o culoare frumoasa (se poate pune si zahar brun daca doriti o consistenta deosebita - crunck). Se lasa la cuptor circa 30 min. (aici depinde de fiecare cuptor in parte) si dupa ce se raceste se pudreaza cu zahar. Pofta buna!