Placinta cu mere si scortisoara
Desert / 24.01.2013

Ingrediente

Pentru aluat:600 gr.faina,400 gr.margarina,2 plicuri zahar vanilat,1 plic praf de copt,50 ml.apa minerala.
Umplutura: 1kg.mere,200 gr.zahar,50 gr.scortisoara macinata,50 gr. gris

Mod de preparare

Pentru aluat framantam ingredientele pana cand obtinem un aluat omogen si usor de prelucrat,invelim aluatul intr-o folie alimentara si il introducem 30 minute la frigider.
Pentru umplutura curatam merele si le dam pe razatoarea mare si le punem la calit impreuna cu zaharul si scortisoara.
Scoatem aluatul din frigider il impartim in doua si il intindem cu sucitorul .Asezam prima foaie in tava tapetata cu faina o presaram cu gris si adaugam merele calite si scurse se sucul lasat la calire,adaugam deasupra a doua foaie pe care o impungem din loc in loc cu furculita si dam la cuptor 40-45 minute.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro