Ingrediente
200 ml lapte, 50 gr unt sau margarina, 375 gr faina,1 plic Garant pentru aluaturi dospite 50 gr zahar, 1 plic Zahar vanilinat 1 priza sare, 1 ou. Crema de branza: 500 gr branza dulce, 1 plic Intaritor pentru prajituri cu branza 250 ml lapte, 2 oua, 1 lingurita esenta migdale Garnitura de fructe: 1 kg de prune, 400 gr mere, 2 linguri dulceata de caise, 30 gr migdale rase.
Mod de preparare
Aluat:Se cerne făina într-un castron şi se amestecă cu Garantul pentru aluaturi dospite. Se adaugă restul ingredientelor şi se amestecă cu mixerul (braţele pentru frământat) pentru început la viteză mică, apoi pentru cca. 5 minute la viteză maximă până se obţine un aluat neted. Se întinde aluatul într-o tavă unsă în prealabil cu ulei . Crema de branza: Se amestecă brânza, esența de migdale, laptele şi ouăle într-un castron. Se adaugă Întăritorul pentru prăjituri cu brânză şi se amestecă conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se întinde crema uniform peste aluat şi se lasă să se odihnească timp de 15 minute. Se spală prunele şi merele şi se lasă la scurs. Se taie prunele în jumătăţi, se scot sâmburii şi se crestează în partea superioară. Se curăţă merele, se scot sâmburii şi se taie felii subţiri pe lăţime. Se aşază merele şi prunele diagonal asemănător cu țiglele unui acoperiş (prunele cu partea interioară în sus) pe cremă. Se coace 30 min la foc mediu.