Placinta cu mere si foi cu morcovi
Desert / 04.02.2013

Ingrediente

Aluatul
-1 cana de morcovi rasi;
-1 cana de zahar;
-1/2 cana de ulei;
-1/2 cana de bors;
-1 lingurita de bicarbonat
stins cu bors;
-4 cani de faina;
-coaje de lamaie rasa;
Umplutura
-1kg de mere;
-100g de zahar;
-1 lingurita de scortisoara.

Mod de preparare

1.Pentru aluat amestecati morcovii dati pe o razatoare fina cu zaharul, uleiul, borsul, adaugati fiana in ploaie si bicarbonatul stins.Framantati aluatul si lasati-l sa se dospeasca pana pregatiti umplutura;
2.Curatati merele de coaje si samburi, apoi le treceti peste o razatoare cu ochiuri mari si le presati bine de zeama.Impartiti aluatul in 2 jumatati si faceti doua foi de 5mm grosime;

3. Intindeti o foaie intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, puneti merele rase, presarati zaharul si scortisoara, acoperiti cu a doua foaie si puneti prajitura in cuptor pentru 35-40 minute.Cand este gata, o presarati cu zahar pudra.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro