Ingrediente
8 mere potrivite, 12 linguri de zahar, 2 pliculete zahar vanilat, scortisoaara, 6 oua, 100 gr margarina, faina cat cuprinde.
Mod de preparare
Se prepara merele: se curata de coaja, se razuie si se calesc impreuna cu 6 linguri de zahar si scortisoara dupa gust.
Pentru aluat, se separa ouale. Galbenusurile se freaca impreuna cu 6 linguri de zahar pana se albesc si isi dubleaza volumul. Se adauga 100 gr margarina topita. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se amesteca peste compozitia de galbenusuri. Se adauga zaharul vanilat si faina cat cuprinde pentru a rezulta un aluat potrivit de tare pentru a fi turnat in tava.
Se toarna jumatate din compozitia de aluat in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 5-7 minute, la foc potrivit. Se adauga compozitia de mere si restul de aluat si se da din nou la cuptor la foc potrivit pentru 25-30 de minute, pana se rumeneste putin.
La servire, se presara zahar pudra.