placinta cu mere coapte
Desert / 23.01.2013

Ingrediente

10 mere,un pachet unt,1 cana de faina,8 oua,1 1/2 cana de zahar,scortisoara,nuca de cocos,1 esenta de rom

Mod de preparare

Cureti merele de coaja,le cureti de samburi si le razi pe razatoare,iei o tava si ungi cu jumatatea de unt fundul tavii,adaugi jumatatea de zahar pe toata tava si pui merele si adaugi scortisoara,le dai la foc mic in cuptor timp de 10 minute si in timpul asta spargi ouale si separi albusul de galbenus si bati albusurile si torni cate putin zahar (puio cana de zahar),adaugi esenta de rom,separat bati galbenusurile cu cealalta jumatate de unt,apoi iei o lingura de lemn si adaugi peste albusuri galbenusurile batute bine cu unt si mesteci de sus in in jos si adaugi treptat cate putina faina (pui o cana de faina) si pui peste merele care s`au rumenit si au lasat zeama compozitia facuta si mai lasi la foc mic timp de 30 de minute,cand e gata o scoti din cuptor si presari pe deasupra nuca de cocos ca in fotografie si se da la rece.Pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro