Placinta cu mere
Desert / 31.01.2013

Ingrediente

1 kg mere,1 lingurita scortisoara,4 linguri de zahar,1 cub de drojdie,500 grame faina,3 linguri ulei,200 ml apa

Mod de preparare

Se prepara unaluat format din cub de drojdie,apa calduta,uleiul si faina.Se framanta foarte bine apoi se lasa la crescut circa 1 ora.Intre timp preparam umplutura:curatam merele de coaja le dam prin razatoare ,le calim impreuna cu scortiosoara si zaharul pana le scade zeama si se transforma intr-o pasta.Aluatul il impartim in 2 ,intindem foaia de placinta cu sucitorul,o punem intava care a fost tapetata cu hartie de copt,adaugam umplutura la mijloc,o intindem pe toata foaia si punem si cealalta foaie deasupra.Ungem cu putin ulei si dam la cuptor.Cand capata o culoare aurie,este gata,o pudram cu zahar si o taiem in patratele de preferat cand se raceste putin.Pofta buna!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro