Placinta cu mere
Desert / 03.02.2013

Ingrediente

Pentru aluat:

2 oua
150 ml lapte
2 linguri zahar
1 lingurita sare
10 g drojdie
faina cat cuprinde (cca 500 g)

Pentru umplutura:

1 kg mere
4 linguri zahar
1 lingura scortisoara
4 linguri nuca prajita putin inainte

Mod de preparare

Am framantat un aluat pana s-a desprins de pe degete si l-am lasat la crescut.

Intre timp se curata merele si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun la calit cu zahar si scortisoara. Se lasa la racit si se adauga nuca.

Aluatul se imparte in 2 parti. Fiecare parte se intinde pe masa infainata, intr-o foaie nu foarte groasa, cca 0,5 cm. Se acopera cu merele calite
Ruloul obtinut se pune intr-o tava unsa cu ulei si se lasa din nou la crescut, la loc caldut. Dupa ce si-a dublat volumul se unge cu galbenus desfacut cu putin lapte si se da la cuptor, la 180 grade, pana se rumeneste.

Se lasa la racit in tava, dupa care se rastoana. Se taie felii si se pudreaza cu zahar.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro