PLACINTA CU MERE
Desert / 23.01.2013

Ingrediente

350 gr faina
250 gr unt sau margarina
300 gr zahar
2 oua
1 praf de copt
coaja de lamaie
scortisoara
1 kg. mere

Mod de preparare

Faina cernuta proaspat se pune intr-un castron. Se adauga 150 gr unt moale, 200 gr zahar, ouale,praful de copt stins cu o lingurita de otet.
Se amesteca pana la omogenizarea compozitiei intr-un aluat neted, nu prea moale, care se lasa sa se odihneasca 50 de minute.
In acest interval de timp se prepara umplutura de mere.
Merele curatate de coaja se dau prin razatoarea cea mare. Se pun apoi intr-o cratita pe foc. Peste ele se adauga zaharul ramas, restul de unt,coaja de lamaie,scortisoara si se amesteca pana ce merele isi lasa zeama. Se iau de pe foc.
Din 2 treimi din coca se intinde o foaie care se aseaza in tava de aragaz.Pe aceasta foaie se intinde uniform umplutura, apoi se acopera cu o alta foaie facuta din restul de aluat.
Se da la cuptor la foc mediu.
Dupa scoaterea din cuptor,aproape cnd s-aracit, se pudreaza cu zahar pudra.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro