Placinta cu iaurt
Desert / 25.01.2013

Ingrediente

Foi de placinta 1 pachet
Iaurt 1 kg
Oua 8 buc
Zahar 300 g
Esenta de vanilie 1 buc
Unt 50 g

Mod de preparare

Lasati foile de placinta sa se decongeleze,preparati repede umplutura,amestecati iaurtul cu zahar si esenta de vanilie.Bateti ouale cu un tel.Adaugati compozitia de oua la cea de iaurt.Amestecati bine, aceasta va fi umplutura.
Pentru montarea placintei aveti nevoie de o tava dreptunghiulara de cuptor, cam de 3 cm inaltime. Asezati 2-3 straturi de foi de placinta, in asa fel ca marginile foilor sa iasa putin din tava. Topiti untul si ungeti foile cu o pensula intre ele cu unt topit.
Turnati 1/3 din umplutura in tava, mai puteti adauga optional stafide.
Mai puneti 2-3 straturi de foi de placinta, unse cu unt intre ele. Turnati jumatate din umplutura ramasa, acoperiti iar cu 2-3 foi.
Ultimul strat va fi cel de iaurt - deci sunt 3 straturi de umplutura si 3 de foi. Marginile care erau lasate mai jos le dati in interior, peste ultimul strat. Cu un cutit faceti niste taieturi pana in adancul placintei, vreo 5-6. Puneti placinta la cuptor la temperatura medie.
O lasati sa se rumeneasca bine si o scoateti. Va fi mai umflata putin dar se dezumfla peste vreo 15 min.
Asa arata placinta dupa ce se dezumfla. O lasati pana la racirea.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro