Placinta cu foi fragede si crema de vanilie
Desert / 31.01.2013

Ingrediente

1 pachet aluat de foietaj
1 l lapte
1 cana faina
1 cana zahar tos
200 g unt
3 galbenusuri
2 plicuri zahar vanilat
coaja de la 1 lamaie
pentru decor
zahar pudra vanilat

Mod de preparare

PREGATESTI ASA
Prima data coci foile;pe prima o mai intinzi putin (cat tava de la aragaz),atentie , se mai strange la copt !
A doua o intinzi exact aceeasi marime, dar o tai inainte de coacere in patrate egale apoi la sfarsit cand asamblezi prajitura asezi patratele coapte, respectand ordinea in care le-ai asezat-e un truc important, asa nu se mai sfarama la copt , cand tai prajitura !
Crema se face in felul urmator:amestecam galbenusurile cu un praf de sare. In laptele pus la fiert intr-o oala cu peretii grosi se adauga faina diluata tot cu lapte(luam putin inainte) si amestecat cu zaharul tos. Lasam sa fiarba amestecand incontinuu.Cand s-a ingrosat adaugam pe rand cele 3 galbenusuri si amstecam energic si cand se mai raceste adaugam si untul , cate putin.Punem aromele.
In tava in care am copt foile, asezam prima foaie,aranjam crema pe ea si acoperim cu patratele de la cealalata foaie.
Dam la rece, pudram cu zahar pudra vanilat si servim

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro