Placinta cu dovleac insiropata
Desert / 30.01.2013

Ingrediente

1 pachet foi de placinta
500 g dovleac ras
zahar cca.200-300 g
scortisoara
150 g nuci rase
ulei
Pentru sirop:
300 ml apa
4-5 linguri zahar
2-3 linguri miere
esenta rom, vanilie

Mod de preparare

Se rade dovleacul se amesteca cu zahar dupa gust si cu scortisoara.
Se impart foile de placinta in 3 parti egale, intr-un pachet sunt cca 12 foi asa ca o parte este formata din 4 foi.
Se unge o tava mai mare cu ulei.Se pune prima parte de foi dar se ung 2 cate 2 cu ulei. Se pune jumatate din cantitatea de dovleac, si jumatate din cantitatea de nuca rasa.Daca dovleacul este mai zemos se presara si 2 linguri gris. Se acopera compozitia cu a doua parte de foi tot asa unse 2 cate 2 cu ulei. Se pune a doua jumatate din cantitatea de dovleac si restul de nuci. Se acopera cu restul de foi unse cu ulei. Deasupra ultima foaie se unge cu ulei. Se taie placinta cu un cutit bine ascutit in felii patrate mai mari sau cum doriti.Se da la copt in cuptorul bine incalzit la 180 grade C pana se rumenesc foile bine.
In timpul cat placinta se coace se face siropul: se fierbe 300 ml apa cu 4 - 5 linguri zahar ,pana se dizolva zaharul si se leaga putin se adauga 2-3 linguri miere. Cand se mai raceste putin se pune esenta de vanilie si rom sau dupa preferinta.
Cand placinta este coapta bine se scoate din cuptor si asa fierbinte se insiropeaza cu siropul caldut turnandu-se putin cate putin lasand sa se incorporeze bine. Se lasa la racit in tava apoi se poate servi.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro