Ingrediente
1 kg dovleac ras
100 gr unt
125 gr zahar
400 gr foi placinta subtiri
100 gr unt sau 50 gr unt+50 gr ulei pentru uns foile
vanilie/scortisoara (optional)
Mod de preparare
Curatam dovleacul de coaja si il dam prin razatoarea cu gauri mari.
Amestecam pulpa cu zaharul si untul taiat in bucatele si il punem intr-o cratita incapatoare pe foc mic. Il calim cca 15 minute dupa care stingem focul si lasam dovleacul sa se raceasca complet.Topim untul si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, intindem o foaie de placinta in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si o ungem cu unt topit pe intreaga suprafata. Adaugam peste prima foaia, o a doua foaie pe care o ungem cu unt si peste a doua foaie asezam a treia si ultima foaie pe care o ungem din nou cu putin unt.Punem un sfert din compozitia de dovleac deasupra foilor, pliem capetele foii peste umplutura si apoi formam un rulou,Le ungem cu putin unt sau ulei si le coacem la 180°C, cuptor preinzcalzit, pentru 30-35 minute.
Dupa ce s-au racit, le pudram cu zahar pudra, le taiem si le servim cu foarte mare pofta,