Placinta cu dovleac
Desert / 24.01.2013

Ingrediente

foaie = o ceasca cu apa, una cu ulei, un praf de sare si faina cat cuprinde
umplutura = dovleac ras,cat doriti, zahar la fel,scortisoara si zahar vanilinat

Mod de preparare

Se pune intr-un castron o ceasca cu apa, una cu ulei, un praf de sare si faina cat cuprinde pentru a face o coca nu foarte tare. Ingredientele se omogenizeaza foarte repede. Se pune aluatul putin la frigider, pana se pregateste dovleacul.

Eu am taiat dovleacul in felii groase,apoi feliile in bucati cat sa le pot tine bine si sa le dau pe razatoarea mare, ca doar razatoarea robotului zace printr-un fund de dulap si e mai incomod de asamblat. In schimb razatoarea manuala e la indemana tot timpul

Am dat pe razatoare dovleacul si l-am dat deoparte.

Am scos aluatul si, pe masa curata si presarata cu faina, am inceput sa intind foaie subtire, presarand faina din cand in cand, pana cand s-a subtiat cam de 2-3 mm.

Am pus dovleacul ras pe toata suprafata foii,am presarat zaharul deasupra,apoi scortisoara si zaharul vanilinat, exceptand o margine de vreo 5 cm intr-un capat, apoi am inceput sa rulez, destul de larg, foaia, pana la marginea goala, pe care am pus-o peste.

Am uns ruloul cu putin ulei si am presarat deasupra putin zahar tos si scortisoara.

Am taiat ruloul in 2, sa incapa in tava unsa cu ulei, apoi am bagat tava la cuptorul incins, cam pentru 45 min,pana se rumeneste putin foaia deasupra.

Eu nu calesc dovleacul, si nici nu il storc. In felul asta iese placinta suculenta. Este un deliciu.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro