Placinta cu carne
Desert / 24.01.2013

Ingrediente

30 gr unt
1 lingurita sare
100 ml ulei de floarea soarelui
1 varf de cutit de piper negru macinat
2 buc. ceapa arpagic
3 legaturi marar verde
4 legaturi de ceapa verde
2 buc. oua de gaina
0,5 kg maruntaie de pui, porc sau miel
0,5 carne de pui, porc sau miel

Mod de preparare

Maruntaiele se spala in cateva ape reci, dupa care se oparesc in apa clocotita.
Apa rezultata de la oparirea maruntaielor de miel se arunca, apoi acestea se se pun la fiert in apa cu sare si se lasa sa clocoteasca timp de aproximativ 30 de minute.
Maruntaiele se scot din apa in care au fiert si se lasa la racit. Carnea se fierbe separat in apa cu putina sare.
Dupa ce s-au racit, se toaca la cutit, foarte marunt.
Ceapa arpagic si ceapa verde se toaca marunt. Jumatate din cantitatea totala de ceapa se caleste in cantitatea de ulei. In tigaie se adauga maruntaiele si carnea tocate marunt si se rumenesc impreuna inca 5-10 minute.
Se scurge excesul de grasime si se lasa compozitia la racit. Dupa ce aceasta s-a racit, se adauga restul cantitatii de ceapa, mararul tocat marunt, ouale batute, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, apoi se omogenizeaza.
Se adauga compozitia astfel preparata mai sus in tava de cuptor in care s-a asezat hartie de copt si se niveleaza frumos.
Se da tava la cuptorul incins in prealabil, unde se tine timp de aproximativ 35-40 de minute, pana cand se rumeneste.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro