Ingrediente
1 pachet foi placinta ,7 oua ,600 ml iaurt ,250 g branza de vaci
150 g zahar ,esenta rom si vanilie ,ulei sau unt topit (pentru uns foile)
Mod de preparare
Mixam ouale impreuna cu zaharul pana obtinem o crema ca o maioneza, dupa care incorporam cu grija branza si iaurtul.
Adaugam esentele si amestecam bine.
Din aceasta compozitie pastram deoparte o cana pe care o adaugam la sfarsit.
Impartim foile de placinta in jumatate si le ungem cu ulei pe fiecare in parte.
Punem prima jumatate de foi intr-o tava unsa cu ulei, turnam deasupra compozitia de iaurt si branza si asezam ultimele foi unse fiecare cu ulei.
Inainte de a o baga la cuptor se pensuleaza deasupra si se taie.
Cand este aproape gata, adaugam compozitia de iaurt pe care am pastrat-o si mai lasam la cuptor 5-10 minute pana se rumeneste frumos deasupra.
Este o reteta extrem de simpla dar garantat de gustoasa!
Pofta buna!
Este aspectuasa.dar si gustoasa. Merita sa fie facuta cat mai curand , cat inca nu s-a incalzit vremea prea mult .Trebui sa specificati ce gramaj au foile de placinta..