Placinta cu branza dulce
Desert / 29.01.2013

Ingrediente

foi de placinta:
- 370 g iaurt sau lapte batut
- un ou
- 3 linguri ulei
- 3 linguri de zahar
- 1 lingurita amoniac
- 1 lingurita bicarbonat
- faina cat cuprinde


umplutura:
- 1 kg branza dulce de vaci
- 5 oua
- stafide
- coaja de lamaie
- 4 plicuri zahar vanilat
- o cana zahar
- esenta de rom (optional)

Mod de preparare

Se stinge bicarbonatul si amoniacul in iaurt, si se amesteca cu oul.
Se adauga celelalte ingrediente si se amesteca bine.
La final se adauga faina si se framanta pana se ia coca de pe maini.

Se amesteca branza cu zaharul, zaharul vanilat, stafidele, cojile de lamaie, esenta de rom si galbenusurile.
Albusurile se bat spuma tare si se amesteca cu branza prin rasturnare.

Se imparte coca in 2 parti si se fac 2 foi pe masa tapetata cu faina.
Se aseaza in tava unsa cu unt sau margarina pentru prajituri si tapetata cu faina o foaie apoi umplutura si cealalta foaie deasupra. Se baga coturile foii de deasupra sub foaia de dedesupt sa nu iasa branza si se inteapa de cateva ori foaia de deasupra cu o scobitoare sa nu se ridice.
Se da la cuptor cca. 40 de minute pana se rumeneste.
Cand sunt gata se presara zahar pudra deasupra.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro