Ingrediente
- jumatate de pachet de foi de placinta Bella
- 300 gr branza proaspata de vaci
- 50 gr stafide
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 plic zahar vanilinat
- 1 esenta de rom
- 5-6 linguri de zahar
- 100 ml lapte
- 2 oua
- 1/2 ceasca ulei pentru uns foile ( mai bun este cu unt topit, eu nu am avut)
Mod de preparare
Spalam si lasam la inmuiat stafidele, in apa cu jumatate sticluta de esenta de rom.
Amestecam branza de vaci cu 3-4 linguri de zahar, depinde de gust. Punem stafidele scurse bine si cealalta jumatate de esenta de rom si omogenizam bine.
Ungem fiecare foaie cu ulei si le suprapunem. Peste ultima foaie punem compozitia de branza dulce si rulam foile cu grija sa nu se rupa. Punem placinta in tava.
Amestecam ouale batute cu laptele si turnam peste placinta. Presaram zahar si dam la cuptor pana se rumeneste frumos( la cuptorul meu a durat cam 45 de minute).