Ingrediente
• un praf de sare;
• sapte linguri de ulei;
• sase oua;
• doua cani de zahar pudra;
• doua cani de faina;
• o lingurita de bicarbonat.
Pentru umplutura:
• zahar vanilat;
• zece oua;
• un kilogram de branza;
• o cana de zahar;
• o lamaie.
Mod de preparare
1. Preparati blatul astfel: Spargeti ouale, separati albusurile de galbenusuri. Bateti abusurile cu un praf de sare pana obtineti o spuma ferma. Separat bateti galbenusurile pana se omogenizeaza, adaugati apoi treptat uleiul si mixati in continuare pana cand grasimea este complet incorporata, apoi adaugati zaharul pudra. Amestecati pana cand acesta se dizolva complet. Inglobati cu ajutorul unei linguri mai mari spuma de albus in compozitia de galbenus, amestecand de sus in jos pentru a nu distruge textura spumei in totalitate. Amestecati faina cu bicarbonatul stins in putin otet, apoi inglobati-o in compozitie, mixand bine pentru a evita formarea de cocoloase;
2. Preparati umplutura mixand bine crema cu cele zece oua pe care le adaugati treptat. Dati coaja de lamaie pe razatoarea mica, apoi adaugati-o impreuna cu zaharul vanilat. In continuare adaugati cana de zahar si amestecati bine pana cand zaharul s-a dizolvat complet in umplutura;
3. Incalziti cuptorul la 200 de grade Celsius;
4. Pregatiti o tava pe care o tapetati cu unt sau ulei si faina;
5. Turnati jumatate din compozitia de blat in tava, continuati cu intreaga cantitate de umplutura, apoi la final adaugati si restul de blat;
6. Coaceti placinta timp de trei sferturi de ora, pana cand se rumeneste frumos deasupra;
7. Pentru a evita ca blatul de dedesubt sa se incruzeasca, puteti sa il puneti la copt imediat dupa ce il puneti in tava in cuptorul incins timp de zece – cincisprezece minute, inainte de a adauga umplutura;
8. Lasati prajitura sa se raceasca in cuptorul oprit cu usa deschisa, pentru ca racirea sa se faca treptat;
9. Inainte de a o sectiona in vederea consumului, pudrati-o cu putin zahar pudra;
10. Cand placinta s-a racit, sectionati-o in formele pe care vi le doriti si care vi se par mai atragatoare.