Ingrediente
pt. foi:
- faina
- ulei 1 cescuta
- apa 1 cescuta
pt. umplutura:
- branza dulce
- 5-6 oua
- esenta de lamaie
- zahar
- stafide
Mod de preparare
- foaia:
se pune la fiert cescuta ce ulei cu cea de apa( cantitatea de ulei trebuie sa fie egala cu cea de apa).Dupa ce a clocotit se lasa sa se raceasca( sa nu se opareasca faina) si se amesteca cu faina(cata faina cuprinde pt un aluat nu foarte tare)
Se imparte aluatul in doua si se intind doua foi(
- umplutura:
intr-un castron se amesteca branza,zaharul( dupa gust cat vreti de dulce),ouale,esenta si stafidele
Intr-o tava foarte putin unsa cu ulei se pune o foaie, se intinde compozitia de branza si apoi cealalta foaie.
Foaia de deasupra se inteapa cu furculita pt. a nu se umfla.
POFTA BUNA!