Placinta cu ananas si cirese
Desert / 29.01.2013

Ingrediente

Pentru compozitie

1/2 cana unt
1 1/2 cana zahar brun
1 cana ananas feliat
10cirese

Pentru aluat

170 gr zahar
200 gr unt
3 oua
200 grame faina
2 lingurite esenta de vanilie
6 linguri suc de ananas
sare dupa gust.

Mod de preparare

Amesteca faina cu sarea si praful de copt. In alt recipient freaca bine zaharul cu untul. Adauga apoi treptat ouale, unul dupa altul, folosind un mixer. Adauga esenta de vanilie. Amesteca din nou. Adauga sucul de ananas si faina, alternativ. Vei obtine compozitia pentru aluat.

Topeste jumatate de cana de unt intr-o tigaie si adauga zaharul brun. Amesteca bine.

Unge o tava si apoi adauga un strat de rondele de ananas pe fundul ei. Pune ciresele in mijlocul lor. Toarna zaharul cu untul din tigaie peste fructe. Adauga apoi compozitia de aluat. Da tava la cuptor cam 10-15 minute, pana cand scoti o scobitoare curata din placinta.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro