Panna cotta, desertul perfect
Ingrediente
450 ml smântână dulce
200 ml lapte
60 grame de zahăr
1 lingură de gelatină (20 grame)
1 plic zahăr vanilat (opţional)
1 lingură de ulei
dulceaţă din fructe şi fructe pentru servire
Mod de preparare
Într-un vas se încălzeşte laptele şi smântâna, la foc mic. Se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se lasă să fiarbă timp de 1 minut. Se ia vasul de pe foc şi se adaugă granulele de gelatină. Se amestecă bine şi se lasă la răcit lichidul timp de 10-15 minute. Se ung 4 forme conice, sau ceşcuţe de cafea, cu puţin ulei şi se toarnă lichidul din vas în ele.
Când lichidul este rece se introduc formele în frigider pentru minimum 2 ore. La servire, formele se răstoarnă pe o farfurie. Dulceaţa din fructe se toarnă peste panna cotta.
a fost delicioasa.nu cred ca am mai mancat aja cva.si a fost si foarte delicioasa.!!!!!!!!