Ingrediente
500 ml lapte 500 ml frisca lichida 100 gr zahar 1 lingura ness 2 plicuri gelatina 50 gr ciocolata rasa
Mod de preparare
Punem laptele si zaharul pe foc doar atat cat laptele sa se incalzeasca usor si sa se topeasca zaharul. Nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere. Separat , in alt vas punem frisca lichida in care adaugam gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj. Intr-un pahar frecam nessul cu o lingura de zahar si adaugam lapte caldut . Amestecam ca sa se dizolve nessul si turnam peste lapte . Amestecam laptele cu ness cu frisca in care am dizolvat gelatina si mestecam bine ca gelatina sa se repartizeze uniform in compozitie. Turnam in forme lichidul rezultat. Eu am folosit niste recipiente cu capac, de unica folosinta, dar o puteti pune in orice doriti :pahare, castronele, forme de silicon, etc. Punem capacele si dam la frigider cateva ore. Eu le-am lasat peste noapte. Optional radem deasupra ciocolata, sau putem servi cu sos de ciocolata .