Panettone cu caramel
Desert / 03.06.2013

Ingrediente

- 30 grame de drojdie uscata - 600 grame de faina - 100 grame de zahar pudra - 200 grame de unt - cateva linguri cu lapte - 3 oua - coaja de la o portocala si de la o lamaie, fin rasa - 200 grame de stafide (albe si rosii) - 100 grame stafide -caramel - un praf de sare

Mod de preparare

1. Desfa drojdia uscata in doua-trei linguri cu lapte cald si amestec-o cu o lingurita cu faina, lasand-o apoi sa creasca 20-30 de minute intr-un loc cald. 2. Amesteca in faina proaspta cernuta drojdia preparata si sarea, adaugand pe rand untul moale, zaharul si ouale. Framanta aluatul pana devine suplu. 3. Amesteca in aluat stafidele 4. Unge bine cu unt o cratita cu pereti inalti si tapeteaz-o cu folie de aluminiu. Unge cu unt si tapeteaza apoi cu faina. 5. Fa un guguloi mare din tot aluatul si pune-l in cratita. Lasa-l sa creasca circa o ora, intr-un loc caldut, acoperit cu un prosop curat si putin umezit. Unge-l cu ou batut si da-l la cuptor (incins bine la 180 de grade), la foc mic, circa 45 de miunute. 6. Este gata cand a devenit ferm, capatand o crusta aurie.Se lasa la racit in vasul in care s-a preparat. 7.Cu o seringa pentru prajituri se intorduce caramelul.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro