Nuci caramelizate
Desert / 13.01.2009

Mod de preparare

O gustare excelenta, care va face deliciul celor mici si celor mari!

Ingrediente si cantitati:


1 1/2 cana cu zahar
1/2 cana cu miere
230 g nuci intregi
1/2 lingurita esenta de vanilie
1 varf de sare

Mod de preparare:


1. Intr-o tigaie medie, amesteca zaharul, mierea si sarea. Lasa vasul pe foc, sa fiarba, fara sa amesteci, pana cand observi ca o cantitate mica de amestec formeaza o bila dura in momentul in care este aruncata in apa rece.

2. Indeparteaza vasul de pe aragaz si incorporeaza nuca si esenta de vanilie. Amesteca pana cand compozitia se ingroasa si devine cremoasa. Lasa compozitia sa se raceasca treptat.

3. Toarna apoi compozitia pe hartie cerata. Cu ajutorul a doua furculite, separa nucile caramelizate.
  • Cristi, duminică, 30.01.2011 10:58
    Nu se pun miejii cu coaja

    zdhb, tu esti cu capul... se pun miejii intregi, iar in poza este cu foietaj, cum se serveste la restaurant

  • claude, vineri, 08.10.2010 15:09
    poza

    ce e chestia din poza ca mai contine ceva dar nu imi dau seama ce..

  • dragos, joi, 15.04.2010 17:45
    explicatie

    se refera ca nucile nu sunt rupte sau faramitate. se pun miejii intregi.....

  • zdhb, vineri, 12.02.2010 14:58
    esti cu capul

    adica cu coaja cu tot....

  • valy, miercuri, 14.10.2009 20:07
    nuci caramelizate

    cum adik nuci intregi???????

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro