Ingrediente
1 kg faina, 3 oua, 300 ml smantana, 200 ml lapte, 200 g zahar, coaja de la o lamaie, 1 plic praf de copt, 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita rasa sare, ulei pentru copt
Mod de preparare
Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de tot. Adaugam treptat smantana si apoi laptele caldut. Framantam aluatul cam 15 minute, il acoperim si il lasam sa se odihneasca la cald alte 15 minute( desi nu are drojdie) Intindem apoi aluatul pe o suprafata data cu faina si taiem romburi cu ajutorul unui pinten, asa ca in imagine. In mijlocul rombului facem cate o fanta tot cu pintenul , pe unde vom scoate unul din capete. Dupa ce am terminat cu toate minciunelele de facut, punem uleiul la incins si coacem minciunelele pe ambele parti. Le scoatem pe un servet absorbant si apoi pot fi asezate pe farfurie.